Kövess a Facebookon

2016. április 23., szombat

Zsendice krémdesszert


Bár az, hogy a zsendice, vagy az orda elnevezést használjuk, az szakirodalmanként és tájegységenként változik. Én annál maradok, hogy a savanyú savóból, külön sav hozzáadása nélkül nyert savófehérjét hívom zsendicének. Csodálatos, lágy és krémes. Pár  napos érlelés, pihentetés után dolgozom csak fel, ezért ízesítés nélkül sem jellegtelen, finom sajt ízű.
Most édes desszert készült belőle, frissen facsart citromlé, cukor, vanília, szamóca dzsem, illetve friss szamóca teszi teljessé.


A pohárba töltésen azért még van mit gyakorolnom, de a lényege az lett volna, hogy van rétegesen megtöltött pohárka, és a szinte teljesen fehér (aminek oldalról teljesen fehérnek kéne lenni :-D ) az pedig úgy készült, hogy a krém közepébe lett csurgatva a dzsem, így csak felülről látszik, de a szamóca íz minden kanálban ott fog lapulni. Arányaiban mindegyik variáció pontosan ugyanannyit tartalmaz mindkettőből csak nem tudjuk eldönteni, hogy melyik legyen a kedvenc :-D

Hamarosan kapható :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése